Sajtos hús

Elkészítési idő: 60-70 perc Hozzávalók 2 személyre * 4 szelet hús (pulyka mell filé / sertés)* 250 g sajt (trappista / cheddar)* 2,5 dl tejföl* 1 nagy fej hagyma* 10 gerezd fokhagyma* ételizésítő / fűszerkeverék * bors* barna / fehér rizs (köretnek)* olívaolaj Elkészítése * A hagymát megpucolom, karikákra szeletelem. A minden fokhagyma gerezdre héjjastul…

Részletek

Sajtos hús

Elkészítési idő: 60-70 perc Hozzávalók 2 személyre * 4 szelet hús (pulyka mell filé / sertés)* 250 g sajt (trappista / cheddar)* 2,5 dl tejföl* 1 nagy fej hagyma* 10 gerezd fokhagyma* ételizésítő / fűszerkeverék * bors* barna / fehér rizs (köretnek)* olívaolaj Elkészítése * A hagymát megpucolom, karikákra szeletelem. A minden fokhagyma gerezdre héjjastul…

Részletek

Kelbimbós krumpli

  Elkészítési idő: kb. 45 perc Hozzávalók 2 személyre * 1 kg újkrumpli* 500 g kelbimbó* 15-20 gerezd fokhagyma* vaj* olívaolaj* bors* só* tejföl Elkészítése * A krumplit megmosom, a nagyobbakat félbevágom, majd héjastul felteszem főni ételízesítős / sós, borsos vízben.* Közben 10-15 fokhagyma gerezdet héjában megütögetek húsklopfolóval. A kelbimbóról leszedem a külső, öregebb leveleket,…

Részletek

Lazac / tonhal saláta

Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 420 g lazac / tonhal (konzerv)* 200-250 g saláta keverek* 2 sárgarépa* 1 nagy fej hagyma* 100-150 g retek* olívaolaj / citromlé / balzsamecet ízléstől függően* pirítóshoz kenyér Elkészítése * A hagymát megpucolom és vékony karikákra szeletelem. A retket mosom és karikázom, a répát megmosom és…

Részletek

Lazac / tonhal saláta

Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 420 g lazac / tonhal (konzerv)* 200-250 g saláta keverek* 2 sárgarépa* 1 nagy fej hagyma* 100-150 g retek* olívaolaj / citromlé / balzsamecet ízléstől függően* pirítóshoz kenyér Elkészítése * A hagymát megpucolom és vékony karikákra szeletelem. A retket mosom és karikázom, a répát megmosom és…

Részletek

Babfőzelék

Elkészítési idő: kb. 45 perc Hozzávalók 2 személyre * 250 g száraz bab* 150 g füstölt főzőkolbász* 1 nagy fej hagyma* 2-3 gerezd fokhagyma* 2 dl tejföl* 2 evőkanál liszt* 1 evőkanál zabkorpa* ételizésítő / só* olívaolaj Elkészítése * A hagymát, fokhagymát megtisztítom.* A hagymát apró kockákra aprítom, majd olívaolajon megdinsztelem.* Közben összetöröm a fokhagymát,…

Részletek

Krumplis tészta

Elkészítési idő: kb. 30 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 5 db közepes krumpli* 1 db nagy paprika* 2 közepes / kis fej hagyma* 2 gerezd fokhagyma* kis csokor petrezselyem (elhagyható)* 250 g száraz tészta (penne / spirál)* 2 babérlevél* kb. 3 teáskanál pirospaprika* ételizésítő / só* 4 evőkanál tejföl * olívaolaj Elkészítése * A…

Részletek

Krumplis tészta

Elkészítési idő: kb. 30 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 5 db közepes krumpli* 1 db nagy paprika* 2 közepes / kis fej hagyma* 2 gerezd fokhagyma* kis csokor petrezselyem ( elhagyható)* 250 g száraz tészta (kocka / penne / spirál)* 2 babérlevél* kb. 3 teáskanál pirospaprika* ételizésítő / só* 4 evőkanál tejföl * olívaolaj…

Részletek

Túrós tészta

  Elkészítési idő: kb. 15 perc Hozzávalók 2 személyre * 125 g sonka kocka* 200 g túró* 2 dl tejföl* kis csokor petrezselyem* 250 g száraz tészta (penne/ spirál)* só* pár csepp olívaolaj Elkészítése * Felteszem forrni a vizet a tésztának.* Közben a sonka kockákat megpirítom olívaolajon.* A lobogó vízbe beledobom a tésztát és puhára…

Részletek

Túrós tészta

Elkészítési idő: kb. 15 perc Hozzávalók 2 személyre * 125 g sonka kocka* 200 g túró* 2 dl tejföl* kis csokor petrezselyem* 250 g száraz tészta (penne/ spirál)* só* pár csepp olívaolaj Elkészítése   * Felteszem forrni a vizet a tésztának.* Közben a sonka kockákat megpirítom olívaolajon.* A lobogó vízbe beledobom a tésztát és puhára…

Részletek