Sajtos hús


Elkészítési idő:
60-70 perc

Hozzávalók 2 személyre

* 4 szelet hús (pulyka mell filé / sertés)
* 250 g sajt (trappista / cheddar)
* 2,5 dl tejföl
* 1 nagy fej hagyma
* 10 gerezd fokhagyma
* ételizésítő / fűszerkeverék
* bors
* barna / fehér rizs (köretnek)
* olívaolaj

Elkészítése

* A hagymát megpucolom, karikákra szeletelem. A minden fokhagyma gerezdre héjjastul egyszer ráütök húsklopfolóval.
* A hús szeleteken fóliával kiklopfolom.
* A tepsibe olajat és kevés vizet öntök, sóval, tört borssal fűszerezem. Elhelyezem benn e a hús szeleteket, ezeket megszórom sültekhez való fűszerkeverékkel / ételizésítővel vagy egyszerűen borssal. A húsokon egyenletesen szétszórom a hagymakarikákat és a héjjas fokhagyma gerezdeket. Alufóliával letakarom.
* Nagyjából 30 percre sütőbe teszem magas hőmérsékleten (kb. 200 C fok). Közben durva sajtreszelővel lereszelem a sajtot.
* A rizst felteszem főni.
* Leveszem a fóliát, megforgatom a húsokat, majd visszateszem a sütőbe, addig sütöm, míg a szeletek megpirulnak.

* A húsokat megkenem tejföllel, ezután bőven megszórom reszelt sajttal és addig sütöm, míg a sajt megpirul (kb. 15 perc).
* Rizzsel tálalom.

Megjegyzés

A barna rizst (kb. 15 perccel) tovább kell főzni, mint a fehéret.

Vélemény, hozzászólás?