Kelbimbós krumpli

 


Elkészítési idő:
kb. 45 perc

Hozzávalók 2 személyre

* 1 kg újkrumpli
* 500 g kelbimbó
* 15-20 gerezd fokhagyma
* vaj
* olívaolaj
* bors
* só
* tejföl

Elkészítése

* A krumplit megmosom, a nagyobbakat félbevágom, majd héjastul felteszem főni ételízesítős / sós, borsos vízben.
* Közben 10-15 fokhagyma gerezdet héjában megütögetek húsklopfolóval. A kelbimbóról leszedem a külső, öregebb leveleket, majd sós vízben átmosom.
* A főtt krumpliról leöntöm a vizet. Kis tepsit / tűzálló edényt a tűzhely lángjára téve kis vajat olvasztok, amikor habosodik, ráöntöm a krumplit. A tűzön pirítom pár percig a vajban. Rádobálom az egész fokhagyma gerezdeket héjastul, sózom, borsozom. A sütőben pirosra sütöm. Sütés közben néha megkeverem.
* A kelbimbókat lobogó vízbe öntöm és 4 percig főzöm. 4 perc után jéghideg vízbe teszem őket, a vizet 2-3-szor cserélem, hogy teljesen lehűljenek
* Serpenyőben vajat olvasztok, apróra vágott fokhagymát szórok bele és lassú tűzön kb. 5 percig forgatom.
* A fokhagymás krumplival együtt, kis tejföllel tálalom.

Megjegyzés

A sült fokhagyma héjából kinyomva nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?