Babfőzelék

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók 2 személyre

* 250 g száraz bab
* 150 g füstölt főzőkolbász
* 1 nagy fej hagyma
* 2-3 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejföl
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál zabkorpa
* ételizésítő / só
* olívaolaj

Elkészítése

* A hagymát, fokhagymát megtisztítom.
* A hagymát apró kockákra aprítom, majd olívaolajon megdinsztelem.
* Közben összetöröm a fokhagymát, a főzőkolbászt felkarikázom. A főzőkolbász karikákat a hagymára dobom, hogy együtt piruljanak.
* Ha megpuhult a hagyma, félrehúzom a tűzről és hozzáadom a babot. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi, ételizésítővel / sóval, fokhagymával fűszerezem. Lassu tűzön addig főzöm, amíg a bab megpuhul (kb. 40 perc). Közben, szükség szerint pótolom a vizet.
* A tejfölben csomómentesen elkeverek 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál zabkorpát es ezzel behabarom. 2-3 perc alatt összefőzöm.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?