Krumplis tészta


Elkészítési idő:
kb. 30 perc

Hozzávalók 2 személyre

* kb. 5 db közepes krumpli
* 1 db nagy paprika
* 2 közepes / kis fej hagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* kis csokor petrezselyem (

elhagyható)
* 250 g száraz tészta
(kocka / penne / spirál)
* 2 babérlevél
* kb. 3 teáskanál pirospaprika
* ételizésítő / só
* 4 evőkanál tejföl
* olívaolaj

Elkészítése

* A zöldségeket megpucolom. A krumplit, paprikát, hagymát kockákra aprítom, a fokhagymát összetöröm.
* A hagymát, a paprika kockákkal együtt pirítom.
* Hozzáadom a krumplit és 2-3 percig kevergetve pirítom.
* Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Felforralom, a habját leszedem, majd hozzáadom a pirospaprikát, ételizésítőt / sót, fokhagymát, babérlevelet. Lassu tűzön puhára főzöm (kb. 15-20 perc).
* Felteszem a tésztának a vizet (sózom, pár csepp olajjal), forráskor beleöntöm a tésztát és puhára főzöm (kb. 12 perc).
* A tésztát és a krumplit egybeöntöm, összekeverem. A babérleveleket kiszedem belőle.
* 1-2 kanál tejföllel és kevés petrezselyemmel megszórva tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?