Krumplifőzelék


Elkészítési idő:
kb. 30 perc

Hozzávalók 2 személyre

* kb. ½ kg burgonya
* 1 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 dl tejföl
* 3-4 darab babérlevél
* ételizésítő / só
* 2-3 evőkanál pirospaprika
* 2-4 (ízlés szerint) evőkanál ecet
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál zabkorpa
* olívaolaj

Elkészítése

* A zöldségeket megtisztítom, a krumplit és hagymát felkockázom, a fokhagymát összetöröm.
* A hagymát olívaolajon dinsztelem, majd hozzáadom a burgonyát és pár percig kevergetve pirítom.
* A tűzről félrehúzva megszórom pirospaprikával, hozzáadom a babérlevelet, ételizésítőt / sót. Felöntöm annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Forrás után lassú tűzön addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul.
* A puha krumplit behabarom. Habarás: a tejfölben elkeverem a lisztet és a zabkorpát.  2-3 perc alatt összefőzöm.
* A tűzről levéve, ízlés szerint ecetet keverek bele.


Megjegyzés

Fasírozottal tálalom.

Vélemény, hozzászólás?