Lencsefőzelék


Elkészítési idő:
kb. 45 perc

Hozzávalók 2 személyre

* 250 g lencse (nem kell beáztatni)
* 2 db közepes burgonya
* 150 g füstölt főzőkolbász
* 2 dl tejföl
* 1 fej közepes hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál zabkorpa
* ételizésítő/ só


Elkészítése

* A 2 burgonyát megpucolom, felkockázom.
* A főzőkolbászt karikákra szeletelem.
* A lencsét leöblítem, majd a krumplival és főzőkolbásszal együtt annyi vízzel felteszem főni, ami éppen ellepi.
Ételizésítővel/ sóval fűszerezem.
* A hagymát, fokhagymát megpucolom. A hagymát bevagdosom úgy, hogy egyben maradjon, a fokhagyma
gerezdeket összetöröm fokhagyma nyomóval vagy egy szélesebb kés pengéjével. Ezek is mehetnek a
lencséhez.
* Addig főzöm a lencsét, amíg megpuhul (forrás után, lassú tűzön kb. 35-40 perc).
* A lencséből kiveszem a hagymát. Egy kis tálban a tejfölben csomómentesen elkeverek 2 evőkanál lisztet és
egy evőkanál zabkorpát. Ezt hozzáadom a lencséhez és 3-4 percig összefőzöm.

Vélemény, hozzászólás?