Frankfurti leves


Elkészítési idő:
kb. 40 perc

Hozzávalók 4 személyre

* 5 db füstölt virsli
* 400 g kelkáposzta
* 2 db krumpli
* 3 sárgarépa
* 2 fehérrépa
* 1 közepes fej hagyma
* 3-4 gerezd fokhagyma
* 1 nagy csokor petrezselyem
* ételizésítő / só
* bors

Csipetkéhez

* 1 egész tojás
* annyi liszt, amennyit a tojás felvesz
* kevés olívaolaj
* 1 csipetnyi só

Elkészítése

* A zöldségeket megtisztítom. A répákat felkarikázom, a káposzta leveleket csíkokra, a krumplit kockára vágom, a fokhagymát összezúzom, a hagymát egészben bevagdosom, a petrezselymet (a szárát is) felaprítom. A virslit kb.1 cm vastag karikákra szeletelem.
* Az összes zöldséget és a virsli karikákat felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi és felforralom. A habját leszedem, majd tört fokhagymával, borssal, ételízesítővel / sóval, petrezselyemmel fűszerezem. Lassú tűzön főzöm, míg a répa és a krumpli is megpuhul (kb. 30 perc).
* Elkészítem a csipetke tésztát: A tojást, lisztet, olajat, sót jól összedolgozom.
* Ha az összes zöldség megpuhult, az egész hagymát kiveszem és a forrásban lévő levesbe belecsipkedem a tésztát. Kb. 5 percig főzöm.

 

Vélemény, hozzászólás?