Elkészítési idő: 25-30 perc
Hozzávalók 2 személyre
* ½ kg cukorborsó
* 2 db közepes krumpli (elhagyható)
* 4 db tojás (feltétnek)
* 2 dl tejföl
* 1 fej közepes hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* egy nagy csokor petrezselyem
* 2 evőkanál liszt
* 1 evőkanál zabkorpa
* ételizésítő/ só
Elkészítése
* A 2 burgonyát megpucolom, felkockázom.
* A cukorborsót a burgonyával együtt annyi vízzel felteszem főni, ami éppen ellepi. Ételizésítővel/ sóval fűszerezem.
* A hagymát és a fokhagyma gerezdeket megpucolom. A hagymát egyben bevagdosom, a fokhagyma gerezdeket összetöröm fokhagyma nyomóval vagy egy szélesebb kés pengéjével. Ezeket hozzáadom a borsóhoz.
* A petrezselymet megmosom, felaprítom és szinten hozzáadom a cukorborsóhoz, amit lassú tűzön puhára főzök.
* Amikor a krumpli is megpuhult, kiveszem a hagymát.
* Behabarom. Habarás: egy kis tálban csomómentesen elkeverem a tejfölt 2 evőkanál lisztelttel és egy evőkanál zabkorpával. Hozzáontom a cukorborsóhoz és 3-4 percig összefőzöm.
* Tükörtojással tálalom.