Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése (ebook-ekönyv)


Az aranypárducok ébredése című fantasy-kalandregény 2011 őszén jelent meg, 2012 decemberétől pedig elérhető e-book, azaz elektronikus könyv formában is: http://www.scribd.com/doc/115139369/Az-aranyparducok-ebredese


Részletes ismertető a „Bővebben…”-re kattintva.

 

A történet fő szála a közeli jövőben játszódik, ám több fejezetben a múltba nyerünk betekintést. Majd a szálak a történet szerinti jelenben összefonódnak, és együtt haladnak tovább a végkifejlet felé.
Amritát, a szépséges segítő boszorkányt fontos küldetéssel bízzák meg: fel kell kutatnia egy harminc évvel korábban szétválasztott és eltűnt magyar ikerpárt, mert rájuk vár a feladat, hogy egy titokzatos, ősi ereklye segítségével megtörjék a Sötétség egyre növekvő erejét. Az ikrek kiválasztottak, hiszen különleges energiák hordozói, mely adottságukat egy ritka bolygóállásnál végrehajtandó szertartás révén állíthatják az emberiség szolgálatába. Ehhez azonban előbb Amritával együtt meg kell küzdeniük a mindenre elszánt démonokkal, ártó boszorkányokkal és vámpírokkal, meg kell találniuk az ősi ereklyét és meg kell fejteniük a szellemvilág rejtélyes üzenetét. Vállalkozásuk talán kudarcba is fulladna, ha nem lenne segítségükre egy hatalmas tudású pilisi táltos. Amritának azonban az ellenséges lényeken túl meg kell küzdenie Morganhez, a vonzó vámpírhoz fűződő több ezer éves, ellentmondásos szerelmével is.
A kis csapat az idővel versenyt futva számtalan kérdésre keresi a választ: Miért fontos, hogy honnan származnak és mikor születtek az ikrek? Milyen összefüggés van a Pilis hegység és az Orion csillagkép között? Mi lett a Csendes-óceánban sok ezer évvel ezelőtt elsüllyedt birodalmak, Mú és Ataisz népeinek sorsa? Mit üzennek az ősi burmai kőtáblák? Hol található és milyen magyar vonatkozású titkot rejt a Zengő Sivatag? Kié lesz végül a szépséges, vörös hajú boszorkány szíve? És persze kik a „tiltottvérűek”?
Miközben a regény hősei a nyomokat követve és veszélyes kalandokba keveredve beutazzák a fél világot – többek között az Egyesült Államok keleti partvidékét, a vadregényes erdélyi havasok mélyét, a távoli Burma és Kína egzotikus tájait –, az olvasó is megkapja a válaszokat. A nemzetközi és magyar vonatkozásokban egyaránt bővelkedő, sodró lendületű regényben ötvöződik a fantázia és a valóság, az emberi világ és a természetfeletti, a kaland és a szerelem, a múlt és a jövő. A szereplők létező helyszíneken járva derítik fel a gyakran a történelem és a jelenlegi kutatások által is alátámasztott rejtélyeket.
Néhány könyvesblogger véleménye a regényről:
PuPilla Olvas: „Meg kell, hogy mondjam, a könyv minden várakozásomat felülmúlta, és nagyon-nagyon tetszett. Izgalmas kalandregény rengeteg magyar alappal és magyar vonatkozással, amik azonban nem hatnak idegennek a sok más nemzet említése mellett. A magyar hiedelemvilág, a táltosok, a Pilis-hegység és Pilisszentkereszt központi szerepet játszanak, ugyanakkor az egész regény egy nagy utazás, ahol megjárjuk Kínát, Burmát, Miamit, Londont, Máltát, és ettől az egész kellemesen multikulti lesz, mégis örömmel vesszük, amikor az újabb fejezet ismét Magyarországra helyeződik.
Az ikertörténetek szerintem alapvetően vonzóak, ha még ehhez hozzáadunk egy ügyeskedő vörös boszorkányt, néhány démont, vámpírt és lidércet, és a hősökkel a jó ügy érdekében körbeutaztatjuk a földgolyót, akkor abból bizony egy jó kalandregény kerekedik. Alapvetően kalandregénynek tartom ezt a könyvet, legyen benne bármennyi lény és fantasy-elem. A történetvezetés a legelején, és az elszakított ikrekről leírtak olyan magával ragadóak voltak, hogy le se tudtam tenni a könyvet, egy falatban vagy 100 oldalt olvastam, amire mostanában kevés könyv tudott rávenni. Izgultam Erikért és Eszterért, tetszettek a meseszerű átvezetések, az idősík-váltások, a természetfeletti dolgok bekapcsolódása mindenféle botlás és fennakadás nélkül. Jó volt visszautazni az 1980-as évek végének Magyarországára is, és minden, amit az akkori időszakról írt a szerző, szerintem nagyon hiteles volt, és kellően régi, de kellően ismerős is.
Elég volt egy-egy fejezetet haladni, hogy történjen valami újabb, vagy kiderüljön valami. Olvasás közben többször eszembe jutott A Da Vinci-kód és Böszörményi Gyula Gergő-könyvei, amiket hasonló lendületesség és sodrás jellemez. Mert szerintem nagyon is igazat ír a hátlap, ez egy sodró lendületű regény, itt nincs pihenő, mindig történik valami, és a helyszínek változása csak tovább csavargatja a cselekményt.
Az aranypárducok ébredése engem most jó helyen, jó időben talált meg, és egész beleszerelmesedtem. A szerző nagyon jól ír, remek ötletei és jó mesélőkéje van, és ami még nagyon fontos, nagy háttértudása, és utána is néz annak, amiről írni szeretne. Alig várom, hogy jöjjenek még könyvei. 🙂
Értékelés: 10/9,5. Csak olyan apró hibákat tudok felemlegetni, amik nálam alig zavarták az olvasás élményét. Nagyon tetszett a könyv, és abszolút az, ami: egy könnyed, mozgalmas kikapcsolódást nyújtó kalandregény, ami itthoni környezetben játszódik. :)”

 

Book Heaven: „Nagyon tetszett, hogy a tarot kártyák neveivel ellátott fejezetek más-más időben játszódnak, bemutatván múltat és jelent majdhogynem párhuzamosan, és a végére pedig szépen összefutnak a szálak. Ami nagy vonzereje lehet a regénynek a más műfajt kedvelők számára is, az a sok érdekes információ, amire a történések között lehet szert tenni. Bevallom őszintén, valószínűleg ezekkel az érdekességekkel másképp nem biztos, hogy találkoztam volna.
Az írónő nagyon szépen fogalmaz, örömmel olvastam a szép hosszú, értelmes, összetett mondatait.”
Könyvesem: „Susanna Lehner nagyon jól fogalmaz és ír. A történet a közeli jövőben játszódik, de folyamatosan feltárul a múlt is. Mindezeket az írónő nagyon jól összehangolta, nem találtam zavarónak az ide-oda való ugrálást az időben, végig követhetőnek tartottam. És bár Londonban veszi kezdetét a cselekmény, amolyan nemzetközi szálai is vannak, de mégis Magyarország köré szövődik minden. Nagyon-nagyon tetszett, hogy az írónő olyan tényeket is belevett a magyarok eredetéről, amikről én őszintén szólva nem is hallottam, olvastam még. Ez a szál rendkívül érdekes volt, olvasnék még róla bővebben is. Ekkor éreztem igazán, hogy mennyi munkája van benne, hogy nem egy összecsapott történetről van szó, hanem egy jól kidolgozottról, jól felépítettről.
A másik, ami nagyon tetszett, az a táltosok bele vétele a történetbe. Ettől olyan hazai illata lett az egésznek. És ami nagyon plusz dolog, hogy tudott újat mondani, újdonságot nyújtani az olvasóknak.”
Cím: Az aranypárducok ébredése
Szerző: Susanna Lehner
Facebook rajongói oldal: https://www.facebook.com/susannalehner.oldalaVélemény, hozzászólás?