Sonkás rakott zöldség


Elkészítési idő:
kb. 35 perc

Hozzávalók 4 személyre

* 125 g sonka kocka
* 1 nagy fej karfiol
* 1 nagy fej brokkoli

*
fél kg sárgarépa
* 2 db közepes fehérrépa
* 2 marék cukorborsó
* 250 g trappista / cheddar sajt
* 4 dl tejföl
* 2-2,5 teáscsészényi
barna rizs (köretnek)
(3 dl-es teáscsészével mérve)
* ételizésítő / só
* bors

Elkészítése

* A barna rizst sós vízben felteszem főni. (10-15 perccel tovább kell főzni, mint a fehér rizst.)
*A zöldségeket megpucolom. A karfiolt, brokkolit közepes nagyságú rózsákra szedem, a répákat vastag karikákra vágom.
* Az összes zöldséget ételízesítős / sós vízben közepesen puhára főzöm. Ne legyenek nagyon puhák, mert még a sütőben is puhulni fognak.
* Amíg a zöldségek főnek, olívaolajon megpirítom a sonka kockákat és lereszelem a sajtot.
* A főtt zöldségeket és sonka darabokat (olívaolajostul) egy kiolajozott / kivajazott, hőálló edényben vegyesen elrendezem.
* 4 dl tejfölben elkeverem a reszelt sajtot, ételizésítőt / sót adok hozzá. A keveréket a zöldségek tetejére öntöm és egyenletesen eloszlatom, hogy mindenhol befedje.
* Addig sütöm, míg megpirul a teteje ( kb. 15 perc).
* Rizzsel tálalom.

 

Vélemény, hozzászólás?