Beutazás az Egyesült Államokba: ESTA-díj bevezetése

A Külügyminisztérium tájékoztatja az Egyesült Államokba rövid időtartamra, vízummentesen utazni szándékozó magyar állampolgárokat, hogy 2010. szeptember 8-án, magyar idő szerint reggel 6 órától, a beutazáshoz szükséges elektronikus beutazási engedély (ESTA) díjkötelessé válik. A 14 dolláros díjat a kérelem rögzítésekor, bankkártyával kell kifizetni. Az amerikai rendszer egyelőre csak a „Mastercard”, „VISA”, „American Express” és a „Discover” emblémával ellátott bankkártyákat fogadja el.

Fokozottan felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak az amerikai kormányzati ESTA bejelentkezési internetes portálon keresztül lehet a díjat kifizetni; más, harmadik fél internetes díjátutalási ajánlatát ne fogadják el!

Amerikai Hivatalos honlapok:

Az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének honlapja:
http://hungarian.hungary.usembassy.gov/vwp_hu.html A link olyan oldalra mutat, amely kívül esik a Külügyminisztérium honlapján, ezért új ablakban nyílik meg.

ESTA: https://esta.cbp.dhs.gov/ A link olyan oldalra mutat, amely kívül esik a Külügyminisztérium honlapján, ezért új ablakban nyílik meg.

Vélemény, hozzászólás?