Zsemle



Elkészítési idő:
2-2,5 óra (kelesztéssel együtt)

Hozzávalók kb. 10 darabhoz

* ½ kg liszt
* 1 tasak por élesztő (7 g)
* 1,5-2 teáskanál só
* 1 csapott evőkanál cukor
* 1 evőkanál tejpor
* 1 kisebb burgonya 
* 3 dl víz
* 5-10 dkg vaj

Elkészítése

* A krumplit megpucolom, lereszelem. Kevés vízben forralom, a 3 dl hideg vizet hozzáöntöm.
* Hozzáöntöm a többi összetevőhöz, jól összedolgozom. Meleg helyre, ½ órára félreteszem kelni. Nagyon jó erre a kenyérsütő gép kelesztő programja.
* Jól átgyúrom, majd 10-12 egyenlő részre osztom, amikből zsemléket formázok.
* A sütőlapra teve, 40-60 percet kelesztem meleg helyen / sütőben. Ideális hőmérséklet: 30-40 C fok.
* 190 C fokon sütöm, míg megpirulnak.

 

Vélemény, hozzászólás?