Tejfölös-gombás tészta


Elkészítési idő:
kb. 30 perc


Hozzávalók 2 személyre

* 1 nagy fej hagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 250 g gomba
* 200 g tejföl
* 1 nagy csokor petrezselyem
* 250 g tészta (spirál/ penne)
* 2-3 evőkanál olívaolaj
* 1 evőkanál ételizésítő/ só
* bors ízlés szerint


Elkészítése

* A hagymát apró kockákra vágom és olajon aranysárgára pirítom.
* Amíg a hagyma pirul, megmosom és csíkokra vágom a gombát, felaprítom a petrezselymet és a fokhagymát. Közben időnként megkeverem a hagymát, hogy oda ne égjen.
* A tésztának felteszem a vizet forrni, sót és pár csepp olajat teszek bele.
* A gombát hozzáadom a hagymához, megszórom borssal, ételizésítővel/ sóval, petrezselyemmel, hozzáadom a fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm.
* A lobogó vízbe öntöm a tésztát , kb. 12 percig főzöm.
* A megpuhult gombát félrehúzom a tűzről, hozzákeverem a tejfölt, majd 2-3 percre visszateszem a tűzre.

Vélemény, hozzászólás?