Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók 2 személyre 
 * 1 nagy fej hagyma
 * 3 gerezd fokhagyma
 * 250 g gomba
 * 2 dl  tejföl
 * 1 nagy csokor petrezselyem
 * 250 g tészta (spirál/ penne)
 * 2-3 evőkanál olívaolaj
 * 1 evőkanál ételizésítő/ só
 * bors ízlés szerint
Elkészítése
* A hagymát apró kockákra 	vágom és olajon aranysárgára pirítom.
* Amíg a hagyma pirul, megmosom és csíkokra vágom a gombát, felaprítom a petrezselymet és a fokhagymát. Közben időnként megkeverem a hagymát, hogy oda ne égjen.
* A tésztának felteszem a 	vizet forrni, sót és pár csepp olajat teszek bele.
* A gombát hozzáadom a hagymához, megszórom borssal, ételizésítővel/ sóval, petrezselyemmel, hozzáadom a fokhagymát és fedő alatt puhára főzöm.
* A lobogó vízbe öntöm a tésztát , 	kb. 12 percig főzöm.
* A megpuhult gombát félrehúzom a 	tűzről, hozzákeverem a tejfölt, majd 2-3 percre visszateszem a 	tűzre.









