Görögország korlátozza a harmadik országból belépő tehergépjárművek tartályában adómentesen behozható üzemanyagok mennyiségét

Külügyminisztérium felhívja a Görögországba szállító fuvarozó cégek figyelmét, hogy a görög hatóságok 200 literben – hűtőkamionok esetében 350 literben – határozták meg a harmadik országból belépő tehergépjárművek tartájában adómentesen behozható üzemanyagok mennyiségét.

 

A korlátozás kizárólag csak az EU-s külső határokra vonatkozik, azaz a magyar teherfuvarozók körében is ismert, bolgár határon fekvő Prohamonasznál történő belépés esetén az nem érvényesül. Ezzel szemben az új rendelkezés fennakadásokat okozhat a görög-macedón határon lévő Evzoni határátkelőnél, így javasoljuk annak elkerülését.

 

A Külügyminisztérium továbbá felhívja a figyelmet, hogy az üzemeltetők fordítsanak kiemelt figyelmet a közlekedési eszközök műszaki állapotára, mert azt a görög hatóságok újabban fokozottan ellenőrzik, beleértve az okmányok érvényességét, a kötelező pihenőidők betartását is.

Vélemény, hozzászólás?