Fonott kalács

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 tasak (7g) por élesztő
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl langyos tej
  • 4 dkg vaj
  • csipet só

Elkészítés:

Az alapanyagokat jól összedolgozzuk, dagasztjuk. Ezután meleg helyen a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk majd lisztes gyútódeszkán 3 egyenlő részre osztjuk, majd a részeket kb. 35-40cm hosszú kígyókká sodorjuk. Ezután szépen összefonjuk. Ezután újrakelesztjük. kb. 40 perc.
Amikor megkelt, langyos tejjel megkenjük a tetejét, majd kb. 180-190 fokon szép aranysárgára sütjük.

Megjegyzés: Vajjal és lekvárral kenve nagyon finom.

Jó étvágyat!


 


Még több recept…

Vélemény, hozzászólás?