Besameles-gombás burgonya


Elkészítési idő:
kb. 30 perc

Hozzávalók 2 személyre

* 1 kg újburgonya
* 250 g gomba
* 2 fej (közepes méretű) hagyma
* 4 nagy gerezd fokhagyma
* 1 nagy csokor petrezselyem
* 2-3 evőkanál vaj
(a krumplira)
* ételizésítő / só
* bors

Besamelmártás

* 2 evőkanál vaj
*
2 evőkanál liszt
* 3 dl tej

Elkészítése

* A zöldségeket megtisztítom. A nagyobb újburgonyákat félbevágom, a gombát csíkokra, a hagymákat kockára vágom, a fokhagymát összetöröm, a petrezselymet felaprítom.
* A hagymát dinsztelem, majd hozzáadom a gombát. Ételizésítővel / sóval, borssal, 3 gerezd fokhagymával fűszerezem, vizet nem adok hozza. Közepes lángon kb. 30 percig főzöm.
* Az újkrumplit ételízesítős / sós vízben felteszem főni.
* Elkészítem a besamelmártást: Felforralom a tejet. A vajat felolvasztom, kis lángon megpirítom benne a lisztet, majd folyamatosan adagolva hozzáadom a tejet, hogy ne legyen csomós.
* A kész gombához hozzáadom a mártást és 2-3 percig összefőzöm.
* Egy nagyobb edényben a forró krumplira ráteszem a vaj darabkákat és a petrezselymet, végül óvatosan megkeverem.
* A tűzről levéve, a kész besameles gombába belekeverek 1 gerezd tört fokhagymát.

 

Vélemény, hozzászólás?