Új európai ösztöndíjkereső portál

 

2010 októberében indult a legújabb európai ösztöndíjkereső portál, amely több mint nyolcszáz európai ösztöndíj-lehetőséget kínál leendő és végzett hallgatóknak.

Széles körű, a legfontosabb ösztöndíjakat átfogó európai központi tájékoztató portál indult 2010 őszén. A könnyen átlátható, strukturált ScholarshipPortal.eu honlap nemcsak ösztöndíjakkal foglalkozik, hanem egyesíti a különböző finanszírozási lehetőségeket, például a támogatásokat, csereprogramokat és a különböző díjakat.

Az új európai adatbázis kezdőlapján nemcsak intézmények szerint, hanem számos szempont alapján kereshetnek az ösztöndíj-ajánlatok között a hallgatók, például szakterület, származási állam és kívánt célország alapján is lehet böngészni. Természetesen az angol vagy más európai nyelv ismerete elengedhetetlen ezen ösztöndíjak megpályázásához.

Ha egy hallgató külföldön szeretne tanulni, az első számú akadály, amibe beleütközik, az a pénzhiány. A Scholarship portál legfontosabb célkitűzése az, hogy megpróbálja leküzdeni ezt, és tájékoztassa a diákokat a rengeteg létező támogatási lehetőségről. Ennek a küldetésnek a megvalósítására a portál szorosan együttműködik a legismertebb európai intézményekkel és cégekkel, hiszen egy nemzetközi tanulmányi tapasztalat felbecsülhetetlen értékű egy hallgató számára.

 

(Forrás: felvi.hu, europass.hu)

Vélemény, hozzászólás?