Kelbimbós krumpli

  Elkészítési idő: kb. 45 perc Hozzávalók 2 személyre * 1 kg újkrumpli* 500 g kelbimbó* 15-20 gerezd fokhagyma* vaj* olívaolaj* bors* só* tejföl Elkészítése * A krumplit megmosom, a nagyobbakat félbevágom, majd héjastul felteszem főni ételízesítős / sós, borsos vízben.* Közben 10-15 fokhagyma gerezdet héjában megütögetek húsklopfolóval. A kelbimbóról leszedem a külső, öregebb leveleket,…

Részletek

Lazac / tonhal saláta

Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 420 g lazac / tonhal (konzerv)* 200-250 g saláta keverek* 2 sárgarépa* 1 nagy fej hagyma* 100-150 g retek* olívaolaj / citromlé / balzsamecet ízléstől függően* pirítóshoz kenyér Elkészítése * A hagymát megpucolom és vékony karikákra szeletelem. A retket mosom és karikázom, a répát megmosom és…

Részletek

Lazac / tonhal saláta

Elkészítési idő: 10 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 420 g lazac / tonhal (konzerv)* 200-250 g saláta keverek* 2 sárgarépa* 1 nagy fej hagyma* 100-150 g retek* olívaolaj / citromlé / balzsamecet ízléstől függően* pirítóshoz kenyér Elkészítése * A hagymát megpucolom és vékony karikákra szeletelem. A retket mosom és karikázom, a répát megmosom és…

Részletek

Babfőzelék

Elkészítési idő: kb. 45 perc Hozzávalók 2 személyre * 250 g száraz bab* 150 g füstölt főzőkolbász* 1 nagy fej hagyma* 2-3 gerezd fokhagyma* 2 dl tejföl* 2 evőkanál liszt* 1 evőkanál zabkorpa* ételizésítő / só* olívaolaj Elkészítése * A hagymát, fokhagymát megtisztítom.* A hagymát apró kockákra aprítom, majd olívaolajon megdinsztelem.* Közben összetöröm a fokhagymát,…

Részletek

Krumplis tészta

Elkészítési idő: kb. 30 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 5 db közepes krumpli* 1 db nagy paprika* 2 közepes / kis fej hagyma* 2 gerezd fokhagyma* kis csokor petrezselyem (elhagyható)* 250 g száraz tészta (penne / spirál)* 2 babérlevél* kb. 3 teáskanál pirospaprika* ételizésítő / só* 4 evőkanál tejföl * olívaolaj Elkészítése * A…

Részletek

Krumplis tészta

Elkészítési idő: kb. 30 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 5 db közepes krumpli* 1 db nagy paprika* 2 közepes / kis fej hagyma* 2 gerezd fokhagyma* kis csokor petrezselyem ( elhagyható)* 250 g száraz tészta (kocka / penne / spirál)* 2 babérlevél* kb. 3 teáskanál pirospaprika* ételizésítő / só* 4 evőkanál tejföl * olívaolaj…

Részletek

Túrós tészta

  Elkészítési idő: kb. 15 perc Hozzávalók 2 személyre * 125 g sonka kocka* 200 g túró* 2 dl tejföl* kis csokor petrezselyem* 250 g száraz tészta (penne/ spirál)* só* pár csepp olívaolaj Elkészítése * Felteszem forrni a vizet a tésztának.* Közben a sonka kockákat megpirítom olívaolajon.* A lobogó vízbe beledobom a tésztát és puhára…

Részletek

Túrós tészta

Elkészítési idő: kb. 15 perc Hozzávalók 2 személyre * 125 g sonka kocka* 200 g túró* 2 dl tejföl* kis csokor petrezselyem* 250 g száraz tészta (penne/ spirál)* só* pár csepp olívaolaj Elkészítése   * Felteszem forrni a vizet a tésztának.* Közben a sonka kockákat megpirítom olívaolajon.* A lobogó vízbe beledobom a tésztát és puhára…

Részletek

Egyszerű spagetti (bolognai jellegű)

Elkészítési idő: kb. 40 perc Hozzávalók 2 személyre * kb. 300 g darált hús* kb. 550 g paradicsomlé* sajt (trappista / cheddar)* 1-2 paradicsom * 2 nagy fej hagyma* 3-4 nagy gerezd fokhagyma* 1 nagy csokor petrezselyem* bors* olívaolaj* spagetti tészta Elkészítése * A zöldségeket megtisztítom, a hagymát és paradicsomot felkockázom, a fokhagymát, összezúzom, a…

Részletek

Frankfurti leves

Elkészítési idő: kb. 40 perc Hozzávalók 4 személyre * 5 db füstölt virsli* 400 g kelkáposzta* 2 db krumpli* 3 sárgarépa* 2 fehérrépa* 1 közepes fej hagyma* 3-4 gerezd fokhagyma* 1 nagy csokor petrezselyem* ételizésítő / só* bors Csipetkéhez * 1 egész tojás* annyi liszt, amennyit a tojás felvesz* kevés olívaolaj* 1 csipetnyi só Elkészítése…

Részletek