„Laura-Ház” – „ HiSszük hoGy Fontosak”

Egyesületünk 2oo3-ban Erdély szivében Baróton, egy kis városban alakult ,azzal a céllal,hogy az óvódából kinőtt halmozottan sérült gyerekeknek és fiataloknak napi tevékenységet biztositson.

Legfőbb célunk az egyénre szabott fejlesztés,amelynek során gyerekeinket és fiataljainkat önállóságra neveljük,és ez elősegiti a későbbi integrációt a társadalomba.

Ugyancsak céljaink közé tartozik egy védett műhely kialakitása ,ahol a sérült fiatalok dolgozhatnának ,amitöl érezhetnék ,hogy ők is fontosak a társadalom számára.Ennek a megvalósitása örömet ,önbizalmat ,életerőt ajandékozna számukra.

Napi tevékenységeinkben nagy hangsúlyt fektetünk a kreativ munkára,nagyon sokat kézműveskedünk ,ezért minden évben vásárokat szervezünk (Őszi vásár, Karácsonyi vásár, Húsvéti vásár, Barót-napi vásár ), ahol bemutathatjuk munkáinkat,értékesithetjük azokat és népszerüsithetjük egyesületünket.

Nagyon fontos számunkra,hogy népszerüsitsük az önkéntességet,ezért folyamatosan beszervezünk olyan szakembereket akik gazdagitják programjainkat és olyan nagyszerű embereket,akik szeretetetükkel ajándékzzák meg sérült fiataljainkat,van köztük gyógypedagógus,zene terapeuta,rajz terapeuta,torna tanár,masszőr és diák.

Egyesületünk,mindent szeretne megtenni annak érdekében hogy ezek a gyerekek és fiatalok,akik sérültek ,de sérülésük ellenére sok mindenre képesek,minél jobban érezzék magukat világunkban.

Ami igazából nehézséget jelent minden évben számunkra az az egyesület fenntartása,mivel Barót ,kis városunk hátrányos helyzetü vidéknek számit ,helyi szinten egyre kevesebb pénzt kapunk a müködtetésünkre ez veszélybe sodorja azt hogy fennmaradjunk.Mi nagyon fontosnak ,tartjuk ezt a szolgáltatást ,ugy érezzük , hogy fontos fiataljainknak,de nagyon fontos a szüleiknek is.

Kedves magyarok a nagyvilágban ,ha lehetőségetek van arra ,hogy segitsetek,vagy ismertek olyan intézmenyeket, olyan vállalatokat,akiknek lehetőségeik vannak erre, nagyon hálásak lennénk nektek,köszönjük.

Tisztelettel az egyesület elnöke Cseresznyés Emilia

Tevékenységeink nyomon követhetők a Facebook oldalán,mint Laura ház.

Email:cseresznyes.cecilia@yahoo.com  Banc account: RO76 RNCB 0125 0089 9749 0002 BCR.Ag.Baraolt

 

Kapcsolódó cikkek:
„Laura-Ház” – „ HiSszük hoGy Fontosak”
Bethlen Gábor Magyar Nyelviskola – Calgary (Kanada)
30 éves a Hamiltoni Arany János Magyar Iskola – Kanada
Reményik Sándor Magyar Iskola – Los Angeles
Nagyköveti látogatás Vancouverben és a Kálvin Magyar Oktatási Szövetségnél
Bartók Béla Bostoni Magyar Iskola és Óvoda (BOSKOLA)
Bécsi Magyar Iskola
Kálvin Magyar Oktatási Szövetség – Vancouver

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?