Jótékonysági estet szerveznek a Colorado államban élő magyarok


Szerző: Szabó Zoltán

Céljuk, hogy segítsenek a tavaszi árvizek és az iszapkatasztrófa károsultjain.

Az egyesült államokbeli Colorado államban élő magyarok nagyszabású jótékonysági estet szerveznek december 4-én a tavaszi árvizek és az ajkai iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Kovács Bence levelében közölte: rendkívül optimisták az eseménnyel kapcsolatban, hiszen a magyarok mellett már az elején jelezte részvételét egy orosz közösség, egy dán pékség, valamint egy olasz egyházi szervezet, akik anyagilag is támogatják a rendezvényt.

Az esemény szervezői közül hárman: Gyarmati Miklós, Kovács Bence és Donny Hughston a nemrég alakult Magyar Hangok elnevezésű zenekar tagjai. A formáció közismert slágereket ad elő, melyek között például az Edda, az Omega, a Bikini és Zorán számai is megtalálhatók.

Fellép továbbá Dorkota Lotti hegedűművész, aki jelenleg a Denver University posztgraduális képzésén tanul. A program része lesz még magyar néptánc bemutató, karaoke és tombola. Szeretnének továbbá meghívni egy neves magyarországi humoristát is.

Az est védnökségét a Los Angeles-i magyar főkonzulátus vállalta fel, és Kaleta Gábor konzul mond beszédet.

A jótékonysági esemény bevételét a tavaszi árvizek, valamint a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítják.

Forrás: Duna TV

Vélemény, hozzászólás?