Egyesült Arab Emírségek – Beutazási és munkavállalási feltételek

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Magyar állampolgároknak, akár egyéni, akár csoportos utazást kívánnak tenni az EAE-ba, előzetesen beszerzett, „szponzor” által biztosított, a határállomásra (repülőtérre) telepített vízummal kell rendelkezniük. Szponzor lehet: szálloda, utazási iroda, emírségbeli üzleti partner, emírségi légitársaság (Emirates Airlines).
A vízum nélkül érkező magyar állampolgárokat a határőrség visszafordítja, a magyar nagykövetség a beléptetés érdekében nem tud intézkedni!

Útiokmány:
• az útlevél legalább még 6 hónapig érvényes legyen,
Vízumfajták:
• Turista vízum: 30 napig tartó tartózkodásra
jogosít. Beszerzéséről a szponzor gondoskodik.
• Látogató vízum: 30 napig szóló családi, vagy üzleti célú látogatásra érvényes. A látogató vízum felvételének ugyancsak előfeltétele a szponzorság. Szponzorságot csak az az EAE-ben tartózkodási engedéllyel rendelkező magánszemély biztosíthatja, akinek havi jövedelme meghaladja a 4000 AED-t.
• Részletesebb információ az alábbi linkeken olvasható:
http://travel.theemiratesnetwork.com/visa
Munkavállalási célzatú, vagy tanulmányok folytatása miatti hosszabb idejű tartózkodási engedélyről a munkaadó gondoskodik.

Figyelmeztetés:


• Utazás előtt kérjék a szponzortól a telepített vízum fax- másolatát, mert azt kérhetik a tranzit repülőtéren, illetőleg azzal lehet igazolni a vízum meglétét az EAE határállomáson.
• Ügyelni kell arra, hogy az EAE-be való ki és belépésnél beüssék a pecsétet, mert annak hiányában gond lehet kiutazáskor illetve újbóli beutazáskor.
• A szállodák – 4 vagy 5 csillagos kategóriájúak – csak saját vendégeik számára szerzik be a vízumot. Előfordul, hogy eltérő mértékű, de mindenképpen jelentős összegű, utólagosan visszatérítendő vízumgarancia depozitot kérnek.
• Munkavállalás esetén gyakorta előfordul, hogy a munkaadó – szponzor – garanciaként magánál tartja a külföldi munkavállaló útlevelét és csak utazáskor, ügyintézéskor, illetőleg végleges távozáskor adja vissza.
Munkavállalással kapcsolatos fontos tudnivalók

Az EAE-ben szigorú szabályok betartása mellett lehetséges a munkavállalás. Felhívjuk a munkavállalók figyelmet a munkaszerződésükben foglaltak részletes áttanulmányozására, mert a későbbiekben minden vitás kérdést az abban leírtak szerint tudnak majd rendezni. Számos munkáltató él az útlevél bevonásának gyakorlatával – ez a helyi törvények szerint sem lehetséges!
Figyelem! Az illegális munkavállalás az országból való kitiltást vonhatja maga után!

 

Vélemény, hozzászólás?