2020. szeptember 28. hétfő Vencel napja van.
2012. június 07. csütörtök, 13:09

Labdarúgó Európa Bajnokság határellenőrzés

Lengyelország, a 2012. június 8 - július 1. között megrendezésre kerülő labdarúgó Európa Bajnoksággal összefüggő biztonsági kihívásokra tekintettel, 2012. június 4-én 0 órától 2012. július 1-jén 24 óráig határellenőrzést vezetett be a lengyel-német, -cseh, -szlovák, és -litván szárazföldi, illetve tengeri határátkelőknél, valamint a légi határokon. Az úti okmányok ellenőrzése – a Schengeni Határellenőrzési Kódex (562/2006/EK rendelet) 23. cikke értelmében – csak a szükséges mértéket fogja elérni.

Az intézkedés a németországi, a cseh, a szlovák és a litván szárazföldi határszakaszokra terjed ki, illetve ellenőrzésekre kell számítani a repülőtereken és a schengeni övezet tengeri szakaszain. Az utazás feltételei egyebekben változatlanok maradtak: magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes útlevél birtokában utazhatnak Lengyelországba. (Azon magyar állampolgároknak, akik Lengyelországból továbbutaznak Ukrajnába, mindenképpen útlevélre van szükségük.) A határellenőrzés ideiglenes visszaállítása keretében várható intézkedések a Schengeni Határellenőrzési Kódex 23. cikkének megfelelően nem haladhatják meg a feltétlenül szükséges mértéket.

Forrás: Magyarország Külügyminisztériuma

A rátóti csikótojás - Szalóczy Pál

További filmek / videók a VIDEÓTÁR menüpont alatt!

Elkészült a Hetvenhét Magyar Népmese legteljesebb hangfelvétele, Szalóczy Pál előadóművész tolmácsolásában. Illyés Gyula, aki majd fél évszázada gyűjtötte csokorba a meséket, így fogalmazott...

Bővebb információért, kattints...


Friss állások

Pénzváltó

Összeg:
Amiről:
Amire:


Friss Apróhirdetések

Időjárás

booked.net


Minden Jog Fenntartva © 2009-2017