2023. március 30. csütörtök Zalán napja van.
2011. május 27. péntek, 23:54

Sikerrel indult a Netszínpad
A héten elstartolt Netszínpad sikerrel zárta első közvetítését. A hazai színházak előadásait a külhoni magyarok számára elérhetővé tévő, egyedülálló szolgáltatás iránt már több országból érdeklődnek.


 

Stílszerűen Szakonyi Károly Adáshiba című darabjának közvetítésével kezdte meg működését a héten a Netszínpad (netszinpad.com). A magyar színházak előadásait felvételről és élőben is közvetítő vállalkozás célja a külhoni magyarok számára lehetővé tenni, hogy kapcsolatban maradhassanak a hazai színházélettel.

„Az első 4 közvetítésen vagyunk túl, és semmilyen zavar nem volt a rendszerben. Jól vizsgáztak nemzetközi tartalomelosztó partnereink, és a jegyvásárlás során sem találkoztunk hibával” - mondja Laczkó János, a Netszínpadot üzemeltető Infotéka Kft. ügyvezetője.

Igaz, az első előadásokra még csak tucatnyi jegyet értékesített a vállalkozás, de már a világ minden részéről jelentkeztek magyar szervezetek, és támogatásukról biztosították a Netszínpadot. Így az első közvetítést a san diego-i Magyar Házban kivetítőn megtekintő egyesült államokbeli magyar  közösség mellett már jelentkezett a szervezőknél a Svájcban Élő Magyarok Baráti Társasága, az ausztráliai Új-Dél-Walesi Magyar Szövetség, de jelezték érdeklődésüket erdélyi, luxemburgi és brüsszeli magyar szervezetek is.


„Hatalmas, másfél éves szervezőmunka áll mögöttünk, így nagyon nagy öröm, hogy sikerrel indult a Netszínpad” - emelte ki Laczkó János. Informatikai rendszerére és a szerződések letisztázására eddig közel 15 millió forintot költött a társaság, amire szükség volt ahhoz, hogy többek között az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) is elfogadja és támogassa a Netszínpad működését.

A Netszínpad szolgáltatása a http://netszinpad.com oldalon érhető el, emellett a színházban játszott darabok előzetesei megtekinthetők a Facebookon (http://facebook.com/netszinpad) és a YouTube-on (http://youtube.com/netszinpad) is.

Módosítás: 2011. május 28. szombat, 00:30
A rátóti csikótojás - Szalóczy Pál

További filmek / videók a VIDEÓTÁR menüpont alatt!

Elkészült a Hetvenhét Magyar Népmese legteljesebb hangfelvétele, Szalóczy Pál előadóművész tolmácsolásában. Illyés Gyula, aki majd fél évszázada gyűjtötte csokorba a meséket, így fogalmazott...

Bővebb információért, kattints...


Friss állások

Pénzváltó

Összeg:
Amiről:
Amire:


Friss Apróhirdetések

Időjárás

booked.net


Minden Jog Fenntartva © 2009-2017