2022. szeptember 26. hétfő Jusztina napja van.
2010. május 06. csütörtök, 20:42

Elsők közt az állampolgársági törvény módosítása

Semjén Zsolt, aki a nemzetpolitikáért felel majd a leendő kormányban azt mondta: a cél, hogy a határon túli magyaroknak ne kelljen itt letelepedniük ahhoz, hogy megkapják a magyar állampolgárságot.

A legtöbb érintett egyébként éppen Vajdaságban lehet. Románia, és Szlovákia ugyanis szintén uniós ország, Ukrajna pedig nem ismeri el a kettős állampolgárságot. Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes reggeli műsorunkban azt mondta: a döntést a leendő országgyűlés hozza majd meg, arról csupán tájékoztatni fogják az érintett országok vezetőit, beleértve a határon túli szervezeteket is.

- Tisztelettel meghallgatjuk a határon túli magyar vezetők álláspontját, ott különböző álláspontok vannak, de minket az érdekel, hogy a határon túli magyar emberek mit gondolnak - mondta el Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes.

Csáky Pál azt mondta: ezt természetesnek veszik. Továbbra is azt szeretnék azonban, ha csak a szlovákiai választások után hozná meg Magyarország a döntést: - Úgy gondolom, hogy a magyar Országgyűlés legitim joga elfogadni bármilyen törvényt, a tájékoztatás szerintem megfelelő - jegyezte meg Csáky Pál, az MKP elnöke.

A leendő kormány tervei szerint egyedi kérelemre, gyorsított eljárással kapná meg a magyar állampolgárságot az, aki tud magyarul és magyar származású felmenőkkel rendelkezik. A szavazati jogot az állandó lakcímhez kötnék, de ennek részleteit csak a választási törvény módosításakor rögzítenék.

Forrás: Duna TV

A rátóti csikótojás - Szalóczy Pál

További filmek / videók a VIDEÓTÁR menüpont alatt!

Elkészült a Hetvenhét Magyar Népmese legteljesebb hangfelvétele, Szalóczy Pál előadóművész tolmácsolásában. Illyés Gyula, aki majd fél évszázada gyűjtötte csokorba a meséket, így fogalmazott...

Bővebb információért, kattints...


Friss állások

Pénzváltó

Összeg:
Amiről:
Amire:


Friss Apróhirdetések

Időjárás

booked.net


Minden Jog Fenntartva © 2009-2017