Brokkolis Pizza
Írta: mavi.hu 2010. február 24. szerda, 13:56
Elkészítési idő: 1-1.30 óra
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
* ½ kg liszt
* 1 tasak por élesztő (7g)
* 1 evőkanál oliva olaj
* 1 teáskanál cukor
* 1- 1 ½ teáskanál só (ízlés szerint)
* 300 ml víz
* 1 evőkanál tejpor
Feltét:
* 1 közepes vagy nagy brokkoli
* szalámi vagy kolbász (kb. 300g)
* 1 tubus pizzakrém
* reszelt sajt
Elkészítés:
* A tésztához valókat jól összegyúrjuk.
* Félretesszük kb. 30-45 percre kelni.
* Amíg a tészta kel, ételízesítős vízben megfőzzük a rózsáira szedett brokkolit. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl! Pár perc elég a forrástól számítva.
* Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk a és kisodorjuk a sütőlapunk nagyságára. Ne legyen túl vastag, max. 0.5 – 1 cm.
* Ezután megkenjük a tetejét a pizzakrémmel.
* Rátesszük a brokkolit és a karikákra vágott kolbászt vagy szalámit. A végén jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
* Végül betesszük sütőbe és kb. 190 – 200C fokon addig sütjük amíg a széle elkezd aranysárgára pirulni.
Megjegyzés:
Hideg sütőbe rakjuk, így amíg az bemelegszik, a tésztának van ideje a második kelésre. Figyeljünk, hogy a brokkolit jól befedje a sajt, mert különben könnyen megég.